Omar Kaakati läkare

Omar Kaakati / Läkare

AT-läkare vid Ängelholms lasarett och grundare av EBT: Evidence Based Training.

Det mänskliga mästerverk vi kallar kroppen har varit en sann inspirationskälla för mig. Mitt val av utbildning och min entusiasm för träning och kost bottnar alltihop i min fascination för den mänskliga kroppen. Det är så komplext att det fortfarande finns obesvarade gåtor som vetenskapen inte lyckats förklara. Men vi är på god väg!

Att hålla kroppen i god form och leva en hälsosam livsstil kan ibland vara en stor utmaning. Genom åren, både innan och under mina läkarstudier, har min träningsresa kantats av många fallgropar. Jag har lyssnat på och följt råden från dem som såg ut att kunna mest. Jag har lyssnat på poddar, tittat på YouTube-klipp, läst blogginlägg och följt mångas råd, men såg ingen förändring. Jag blev förtvivlad. Jag la pengar på alla möjliga former av kosttillskott, tränade flera gånger om dagen och provade alla möjliga träningsregimer. Det krävs driv och motivation för att lyckas. Men inte ens det räcker till ibland. Flera gånger har jag tvekat och tappat motivationen; velat skippa träningen; äta skräpmat. Men det som fått mig att hålla fast är självdisciplin: den ständiga påminnelsen om varför jag valt att göra det jag gör. En del av det jag gjorde gav resultat, men mycket av det var också helt förgäves. Mycket av det jag lärt mig från ”experterna” var helt enkelt inte förankrat i annat än ”Bro Science”.

Tiden gick och mina kunskaper från läkarprogrammet blev min största resurs under min träningsresa. Många gånger om hörde jag hur träningsmyter spreds som en löpeld på gymmet. Myter jag tidigare fallit för. Men denna gång var det dags att göra annorlunda. Sprida kunskap!

Jag och min kollega Artin Entezarjou bestämde oss för att använda våra kunskaper och entusiasm för hälsa och fitness för att starta EBT. Detta var startskottet för att krossa alla träningsmyter kring kost och hälsa och istället sprida vetenskapens ord.

Lev som du lär. Vi har den medicinska kunskapen kring hur kroppen fungerar, vi har den kliniska erfarenheten som läkare – och vi har tankesättet som krävs för att sprida och tillämpa denna kunskap. Var en del av vår resa!

Tillbaka till startsidan
Top
Vilken stad vill du utbilda dig i?

Ditt namn & efternamn
Din e-post adress

Ditt telefonnummer

Har du en student rabattkod?