Niklas Larsson / Lärare

Mitt namn är Niklas Fernö, jag är sedan 6 år tillbaka utbildad sjuksköterska och har därefter vidarutbildat mig i smärthantering. Mitt specialområde är rygghälsa. Jag har under de senaste 6 åren jobbat som sjuksköterska och chef för Ortopeden 3, som är sydsveriges största akutvårdsavdelning för patienter med rygg- och nack trauma.

Mitt intresse för ryggens funktion och sjukdomar har lett till att jag idag föreläser för sjuksköterskestudenter på bland annat Malmö Universitet men ävenför större personalgrupper på olika kliniker på Skånes universitets sjukhus. Som tränande individ har jag alltid föredragit de sporter där du inte tränar i lag då jag vill ha tydligt individuellt kvitto på min prestation. Detta kvitto underlättar för att utvärdera min progression genom att se över min träningsstruktur, vila och kost.

Jag har varit aktiv i allt från olika former av kampsporter till nu senast strongman där jag är en aktiv tävlande. Varför jag fastnat just för strongman är för att det är en av få sporter som kräver en oerhörd mångsidighet; rörlighet, styrka, kondition, mentalt fokus, förmåga att vara kreativ i stunden vilket gör det oerhört roligt. Mitt mål är att ni ska förstå vår ryggrad; dess anatomiska struktur, fysiologiska funktion och med vetenskap hjälpa er reda ut vad som är sant och falskt gällande träning och rygghälsa.

Tillbaka till startsidan
Top
Vilken stad vill du utbilda dig i?

Ditt namn & efternamn
Din e-post adress

Ditt telefonnummer

Har du en student rabattkod?