Artin Entezarjou Läkare

Artin Entezarjou / Läkare

Jag lever efter en princip: arbeta för att bli den bästa versionen av dig själv.

Allt började med att jag använde YouTube-klipp för att bli mer självsäker och få ut det mesta av min träning. Jag insåg dock snabbt att mycket av det som finns på internet inte stämmer. Vissa saker funkade – men långt ifrån allt. Det var i samband med det jag fick upp ögonen för vetenskapen: det bästa sättet att ta reda på och förstå vad som faktiskt funkar.

Intresset för vetenskapen ledde mig till att utbilda mig till läkare. Idag arbetar jag på Helsingborgs sjukhus och doktorerar vid Lunds universitet. Jag driver flera forskningsprojekt inom digital hälsa, träningsberoende och hjärtsjukdomar.

Utöver min nyfikenhet och vilja att ständigt lära mig mer brinner jag för att sprida kunskapen vidare. Parallellt med läkarutbildningen undervisade jag därför i anatomi och biologi och sedan sex år är jag gyminstruktör. Jag arbetar med att motivera människor att testa sina gränser med högintensiv intervallträning.

Efter att ha djupdykt i vetenskapens värld insåg jag snabbt att många människor inte kan skilja på fakta och fiktion. Det fick mig att vilja hjälpa andra att tackla de problem jag själv ställts inför tidigare. Det finns ett stort behov av att förklara vetenskapen på ett enklare sätt.

Mot slutet av läkarutbildningen fick jag nog av allt trams om kost och träning på sociala medier. Tillsammans med min kollega Omar Kaakati startade jag EBT som ett sätt att motverka detta. Jag använder min vetenskapliga kompetens för att ge forskningsbaserade råd om träning – inte några påhitt. EBTs nytänkande approach till hälsa, träning och kost slog igenom och idag har kontot över 21 000 följare.

Tillbaka till startsidan
Top
Vilken stad vill du utbilda dig i?

Ditt namn & efternamn
Din e-post adress

Ditt telefonnummer

Har du en student rabattkod?